1ο Θερινό Σχολείο Ιστορίας και Οικονομίας – Πρέβεζα, 7-10 Ιουλίου 2022

1ο Θερινό Σχολείο Ιστορίας και Οικονομίας – Πρέβεζα, 7-10 Ιουλίου 2022

1st Preveza Summer School (2022): History end Economy (HISEC)

Οι οικονομικές κρίσεις στην Ιστορία, τα αίτια που τις προκαλούν, οι τρόποι με τους οποίους εκδηλώνονται και τα ίχνη που αφήνουν στην κοινωνία και τον άνθρωπο διαχρονικά είναι ο βασικός άξονας του Summer School που διοργανώνουν στην Πρέβεζα 7-10 Ιουλίου 2022 από κοινού τρία  Εργαστήρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Αγοράς Εργασίας, Απασχόλησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης/Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής*Μελέτης Νεότερων και Σύγχρονων Κοινωνιών/Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας* Βαλκανικών και Ανατολικών Μουσικών, Ιστορίας και Πολιτισμών/Τμήμα Μουσικών Σπουδών) και το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής/Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τριάντα (30) προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε υποψήφιους διδάκτορες σχετικών επιστημονικών κλάδων.
  • Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Summer School, https://hisec.accfin.uoi.gr/ και θα πρέπει να αποσταλεί στο email hisec@uoi.gr μέχρι τις 2 Μαΐου 2022.  Τα αποτελέσματα αξιολόγησης θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαΐου 2022 στην ιστοσελίδα του Summer School.
  • Με την ολοκλήρωση του προγράμματος μαθημάτων θα απονεμηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.
  • Οι διδάσκοντες είναι μέλη ΔΕΠ των δύο Πανεπιστημίων, ενώ θα υπάρχουν και προσκεκλημένα μέλη άλλων Πανεπιστημίων.
  • Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, π. Υπουργός Οικονομικών, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ και Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Γεώργιος Οικονομίδης, Καθηγητής και Πρόεδρος στο  Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ΟΠΑ.
  • Όλοι οι διδάσκοντες συμμετέχουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς.
  • Τα έξοδα συμμετοχής ορίζονται στα 60 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα και καλύπτουν φάκελο παρακολούθησης, μπουφέ (Πέμπτη βράδυ) και δύο δείπνα (Παρασκευή και Σάββατο), εκδρομή με λεωφορείο στις πηγές του ποταμού Αχέροντα, στη Γλυκή Θεσπρωτίας.
  • Πρόταση διαμονής σε προνομιακή τιμή στο ξενοδοχείο Margarona Royal Hotel (https://www.amaliahotels.com/el/margarona/hotel/).

Η Οργανωτική Επιτροπή

Κώστας Καραμάνης – Καθηγητής Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής -Π.Ι.

Ηλίας Σκουλίδας – Επικ. Καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών -Π.Ι.

Λάμπρος Φλιτούρης – Επικ. Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας -Π.Ι.
Χρήστος Γκόγκος – Αναπλ. Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών -Π.Ι.

Ευάγγελος Κουμανάκος -Αναπλ. Καθηγητής στη Σχολή Κοινωνικών-Ε.Α.Π.